Emaille waterketels

Een emaille waterketel als blikvanger in de keuken

Met de emaille waterketels van Keukenemaille.nl, gaat u echt even terug naar grootmoeders tijd. Onze modellen brengen sfeer en een stukje nostalgie in uw keuken. Deze waterketels van emaille zijn door hun prachtige kleuren en ontwerpen een echte aanwinst voor in de keuken. Ook als u liefhebber ...

Een emaille waterketel als blikvanger in de keuken

Met de emaille waterketels van Keukenemaille.nl, gaat u echt even terug naar grootmoeders tijd. Onze modellen brengen sfeer en een stukje nostalgie in uw keuken. Deze waterketels van emaille zijn door hun prachtige kleuren en ontwerpen een echte aanwinst voor in de keuken. Ook als u liefhebber bent van de retro look, mag een een waterketel van emaille eigenlijk niet in uw huis ontbreken. Plaats de waterketel als blikvanger op uw gasfornuis of op de houtkachel in de woonkeuken. Wilt u ook graag een mooie waterketel als blikvanger in uw keuken? Bestel dan online een van de nostalgische waterketels van Keukenemaille.nl. Is uw bestelling boven de €20, dan ontvangt u de bestelling kosteloos bij u thuis.

Onderhoud waterketel

Ook in een waterketel zal na verloop van tijd kalkaanslag, ofwel ketelsteen, ontstaan. Hieronder delen wij enkele tips met u om uw waterketel schoon en mooi te houden:

  • Een waterketel kunt u ontkalken met een scheut schoonmaakazijn of natuurazijn en een deel water. Vervolgens kunt u dit azijnwater laten koken, mocht de aanslag hardnekkig zijn.

  • Een andere manier is om het mengsel van water en azijn een poosje in de waterketel te laten staan, tot de kalkaanslag los laat.

  • Heel belangrijk is het om de waterketel na de ontkalking goed om te spoelen. Een paar keer laten koken met schoon water, zorgt er ook voor dat de azijn uit de ketel verdwijnt.

  • Ontkalken met citroensap is ook mogelijk. En mocht er dan citroensap achterblijven in de waterketel, dan is dat niet vervelend voor de smaak van je kopje thee.

  • Eventuele kalkvlekken op de ketel kunt u eenvoudig verwijderen met azijnwater.

Veilig schenken

Opvallend is dat onze waterketels geen fluit hebben, waar ze zijn wel voorzien van een stijlvolle schenktuit. Uiteraard zijn de waterketels geschikt om snel water in te koken. Met de handige handgreep en schenktuit, schenkt u gemakkelijk en veilig een kopje thee in. De waterketels zijn geschikt voor alle warmtebronnen. Het maakt niet uit of u in uw keuken een gasfornuis, keramische kookplaat of inductiekookplaat heeft, een emaille waterketel kan altijd!

En gebruikt u de waterketel niet? Dan staat hij natuurlijk prachtig als decoratie!

Rode waterketel

Bent u op zoek naar een rode waterketel? Bij ons vindt u een rode waterketel met zwarte handgreep. Deze waterketel is verkrijgbaar in met een inhoudsmaat van 1 liter en van 2 liter. Wilt u een nog grotere waterketel? Dan hebben wij een rode waterketel in een 3 liter uitvoering met een witte bloemetjes.

Zwarte waterketel

De zwarte waterketel in onze collectie is qua prijs, kwaliteit en vormgeving een uniek exemplaar. Deze zwarte waterketel met rode deksel en greep is dubbel geëmailleerd. Even snel water opwarmen voor een kopje thee of koffie, gaat dan ook gemakkelijk met deze waterketel. De rand waarin de deksel valt voorkomt dat de deksel niet gaat klemmen. Bijzonder aan deze zwarte emaille waterketel is dat de handgreep is gemaakt van bakeliet, waardoor warmte niet geleid wordt en u niet uw handen zult branden aan het handvat.

Meer

Emaille waterketels Er zijn 5 producten

Toont 1 - 5 van de 5 items
Toont 1 - 5 van de 5 items