Emaille pannen

Nostalgisch koken met emaille pannen

Bij emaille pannen denkt men aan nostalgie. Pannen uit grootmoeders tijd. Wilt u de kooksfeer van vroeger beleven? Kies dan voor koken met emaille pannen. Keukenemaille heeft een uitgebreide collectie aan emaille pannen. Pannen in vele kleuren en maten. Bent u van plan om een grote pan lekkere grootmoeders ...

Nostalgisch koken met emaille pannen

Bij emaille pannen denkt men aan nostalgie. Pannen uit grootmoeders tijd. Wilt u de kooksfeer van vroeger beleven? Kies dan voor koken met emaille pannen. Keukenemaille heeft een uitgebreide collectie aan emaille pannen. Pannen in vele kleuren en maten. Bent u van plan om een grote pan lekkere grootmoeders groentesoep te gaan koken? Wij hebben pannen met een inhoud tot en met 12 liter. En om de soep te roeren hebben wij een passende grote houten pollepel, zodat uw pan natuurlijk mooi blijft. Is het niet gezellig om met het hele gezin te genieten van de soep met een functionele en decoratieve emaille kookpan in het midden van de keukentafel? De winter komt er ook weer aan en met een emaille pan in uw bezit, komt u deze winter zeker door. Wilt u wat inspiratie voor het koken van gerechten in een emaille pan? Wij hebben wat heerlijke gerechten voor u op een rij gezet:

  • goulashsoep

  • erwtensoep

  • hutspot met klapstuk

  • draadjesvlees

  • stimpstamp

  • oma’s pannenkoeken uit de koekenpan

Krijgt u al lekkere trek? Dat wordt toch genieten van alle heerlijke winterse maaltijdsoepen, stamppotten en stoofschotels uit emaille pannen!

Voordelen van emaille

De emaille laag op de pannen heeft allerlei voordelen voor het koken. Onze emaille pannen zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit ijzer. Emaille is in feite een glazuurlaag dat wordt aangebracht op voorwerpen van metaal of aardewerk. Een emaille pan gaat dan ook een leven lang mee. Veel pannen bevatten nikkel, maar emaille pannen niet. Daarom zijn emaille pannen ook een goed alternatief voor mensen met een nikkelallergie.  

Bent u eenmaal in het bezit van een emaille pan, dan wilt u natuurlijk dat deze zo nieuw mogelijk blijft. Dat snappen wij helemaal. Daarom delen wij graag onze onderhoudstips voor emaille kookgerei met u.

Ook niet geheel onbelangrijk om onbenoemd te laten is het volgende:

Meer tips voor uw emaille kookpannen

Geëmailleerde pannen verdragen geen snelle temperatuurwisselingen. Een hete pan omspoelen met koud water raden wij ten zeerste af, als ook het plaatsen van een koude pan op een hete warmtebron. Omspoelen met heet water is daarom een goed idee. Als u iets wilt laten afblussen in een geëmailleerde kookpan of koekenpan, dan roert u terwijl het koude vocht in de pan komt. Op deze manier voorkomt u dat de emaille laag los laat.

Milieuvriendelijke pannen

Met de aanschaf van een emaille pan of een emaille pannenset, draagt u uw steentje het milieu. Email pannen bestaan uit recyclebare grondstoffen, als staal en kwart. Ook email kan hergebruikt worden. Maar deze combinatie van zorgt er ook voor dat een emaille pan een leven lang mee kan gaan. Dus bij juist gebruik heeft u een leven lang plezier aan uw pannen. Mocht een pan toch beschadigd raken, dan wordt hij minder geschikt voor keukengebruik, afhankelijk van de plek van beschadiging. Gelukkig is een emaille pan van Keukenemaille aantrekkelijk geprijsd, dus staat hij ook leuk als decoratie in uw keuken. Wilt u een positieve bijdrage leveren aan het milieu? Kies dan voor emaille pannen.

Emaille pannenset

Bent u toe aan een nieuwe pannenset? Of wilt u naast uw huidige kookpannen er een emaille pannenset bij? Dan zit u bij Keukenemaille helemaal goed! Op het dit moment hebben wij de driedelige pastelblauwe pannensets in de aanbieding. Voor €29,95 heeft u al een set met lage pannen of een set hoge kookpannen. Wilt u liever een vijfdelig set emaille kookpannen, dan bent u ook bij Keukenemaille.nl aan het juiste adres.

Een aanwinst voor iedere keuken

Geëmailleerde pannen zijn echt een aanwinst voor uw keuken. U kunt er zoveel plezier aan beleven. Voor elk soort gerecht hebben wij wel een passende pan. Emaille pannen in allerlei maten, van een halve liter tot aan 12 liter. De unieke eigenschappen van emaille verandert een gewone stalen pan tot een bijzonder kookproduct. Handig en decoratief tegelijk! Bestel een nieuwe emaille pan en beleef een stukje nostalgie van vroeger in de huidige keuken vol moderne apparatuur. Kijk eens lekker rond in onze collectie pannen, terwijl u in uw achterhoofd al de lekkerste recepten van vroeger bedenkt.  

Meer

Emaille pannen Er zijn 20 producten

per pagina
Toont 1 - 9 van de 20 items
Toont 1 - 9 van de 20 items