Keuken toebehoren

Allerlei keukentoebehoren

Voor het koken en het huishouden heeft Keukenemaille allerlei handige keuken toebehoren. In ons uiteenlopende assortiment vindt u mooie keukenaccessoires van vroeger. Houdt u ook zo van de ouderwetse keuken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u ook allemaal handige keukenhulpjes voor een lage prijs? Sla dan ...

Allerlei keukentoebehoren

Voor het koken en het huishouden heeft Keukenemaille allerlei handige keuken toebehoren. In ons uiteenlopende assortiment vindt u mooie keukenaccessoires van vroeger. Houdt u ook zo van de ouderwetse keuken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u ook allemaal handige keukenhulpjes voor een lage prijs? Sla dan uw slag bij Keukenemaille.nl! Een greep uit ons assortiment is:

 • houten lepels en spatels

 • deegrol

 • handdoeken

 • theedoeken

 • afwasborstels

 • stoffer en blik

 • plumeau

Handige houten keukenhulpjes

Houten lepels beschadigen uw emaille pannen niet. Wij adviseren dan ook om gebruik te maken van houten lepels en spatels, zodat uw emaille pannen en andere kookgerei mooi blijven. Bent u zuinig op u nieuwe emaille kookproducten? Kies dan voor houten lepels. Bij Keukenemaille vindt u diverse soorten en maten.

De houten lepels in ons assortiment zijn helemaal niet duur. Voor het bedrag van €0,75 koopt u al een houten lepel met een lengte van 25 cm. Heeft u interesse in een van de andere houten keukenhulpjes, winkel dan verder bij Keukenemaille.nl

Houten snijplank

Heeft u een houten snijplank nodig? Een houten plank is een handig extra werkblad voor in de keuken of voor op tafel. De houten plank in ons assortiment heeft een opstaande rand. Het is een multifunctionele grote plank, die u ook als dienblad zou kunnen gebruiken.

Gezellig keukentextiel: handdoeken en theedoeken

Handdoeken, keukendoeken en werkdoeken maken de nostalgische keuken helemaal af. Wilt u ook gezellig keukentextiel uit grootmoeders tijd? Keukenemaille heeft alles in huis om uw nostalgische keuken compleet te maken. Voor het afdrogen van de vaat hebben wij de gezellige geblokte theedoeken van vroeger in een groot formaat. De theedoeken zijn verkrijgbaar in rood met wit en blauw met wit. En hier hebben wij weer passende handdoeken bij. Ook al is de vaatwasser niet meer weg te denken in de hedendaagse keuken, handdoeken en theedoeken blijven onmisbaar. Daarbij is mooi keukentextiel ook een leuke blikvanger.

Schoonmaken met de werkdoeken van vroeger

Beleef het schoonmaken zoals grootmoeder dat vroeger deed! Bij Keukenemaille.nl vindt u extra grote werkdoeken voor allerlei voorkomende schoonmaakklusjes in huis. U bestelt deze werkdoeken al voor €1,50. Ze zijn verkrijgbaar in met een rode streep en een blauwe streep. De werkdoeken van vroeger blijven jarenlang mooi, ook na vele wasbeurten of wassen op hoge temperaturen.

Borstelwaren

Keukenemaille heeft veel borstelwaren in haar assortiment. Beleef de sfeer vroeger en poets zoals oma dat altijd deed! Met deze ouderwetse borstelwaren kunt u heerlijk schoonmaken. De grote schoonmaak zoals vroeger, kennen we niet meer hier in Nederland. Maar zodra het voorjaarszonnetje zich weer aandient, begint het bij veel mensen toch te kriebelen. Even lekker het hele huis op z’n kop. We nemen afscheid van de winter en heten de lente welkom. Bent u gek op ouderwetse borstelwaren? Dan heeft u bij ons geluk. Keukenemaille heeft meerdere soorten borstelwaren, zoals afwaskwasten en werkborstels. Bent u van plan om een om de vloer of de tegels een keer te schrobben met een werkborstel? Of bent u op zoek naar een potborstel? Zoek niet langer en shop bij Keukenemaille!

Meer

Keuken toebehoren Er zijn 39 producten

Subcategorieën

 • Houten lepels

  Houten roerlepels en houten spatels

  Houten lepels zijn onmisbaar in de keuken. Met gebruik van houten lepels en spatels beschadigen  emaille pannen en overig emaille kookgerei niet. Keukenemaille heeft meerdere maten houten roerlepels in het assortiment. Met de grote houten lepel van 50 centimeter lang, roert u eenvoudig in de soep in de grote emaille kookpannen. Ook voor houten spatels, een houten deegroller, een honinglepel of een vleesklopper van hout, kunt u bij ons terecht. Allemaal houten accessoires voor een aantrekkelijke prijs. U vindt het bij Keukenemaille.nl.

  Met het gebruik van houten lepels en spatels bent u milieuvriendelijk bezig. Ook straalt hout een bepaalde sfeer uit. Ze staan mooi in een emaille pan en gezellig op tafel. Een sfeer die u niet of minder heeft met kunststof roer lepels en spatels. Was na gebruik uw houten lepels, spatels en planken goed af met heet water, om bacterievorming voorkomen. Zorg goed voor houten roerlepels, spatels en ander houten keukenhulpjes, want dan beleeft u er jarenlang plezier van.

  Onderhoud van houten keukenaccessoires

  Het liefst stoppen we alles in de vaatwasser, zo ook houten pollepels en houten snijplanken. Dergelijke keukenproducten zijn helemaal niet duur. Mochten houten roerlepels versleten zijn, dan zijn ze ook zo weer te vervangen. Houten keukenaccessoires drogen enorm uit in de vaatwasser. Wij raden daarom af om uw houten roerlepels, spatels en houten planken niet in de vaatwasser te laten reinigen. Dit vanwege het hete water, de hoge droogtemperaturen en agressieve toevoegingen in vaatwastabletten. Graag willen wij nog meer tips meegeven om uw houten keukengerei mooi te houden.

  .

  • Was houten keukengerei in een warm sopje af of spoel ze meteen na gebruik af. Gebruik heel weinig afwasmiddel en laat de houten lepels ook niet te lang in het sopje liggen.

  • Droog houten lepels, spatels en snijplanken na het afwassen zo spoedig mogelijk met een schone en droge theedoek af.

  • Omdat hout geuren en smaakstoffen opneemt, adviseren wij om voor sterk gekruide gerechten aparte houten lepels en spatels te gebruiken.

  • Laat houten keukengerei niet te dicht bij een warmtebron liggen in verband met het kromtrekken van het hout.

  • Voorkom het splijten van het hout verzorg uw houten keukengerei zo af en toe eens door het hout in te smeren met een olie.

  Vleesklopper van hout

  De collectie van houten keukenaccessoires van Keukenemaille bevat ook een houten vleesklopper. Een vleesklopper wordt gebruikt om een stuk vlees mals te slaan. Op de kop van de vleesklopper zit aan beiden kanten gekarteld metaal. Door op het vlees te slaan raakt de structuur van het vlees beschadigd. Zo worden taaie stukken vlees zacht en heerlijk mals. Met een lengte van 32 cm is de vleesklopper massief genoeg om ook grotere stukken vlees te bewerken. Bent u op zoek naar een houten vleesklopper? Bij Keukenemaille bestelt u al een vleesklopper voor de aantrekkelijke prijs van €3,95

  Honinglepel

  Het bijzondere aan een honinglepel is de ronde bol met gleuven aan het uiteinde. Heel gemakkelijk kan de honing in de vorm worden gerold, waardoor u zonder knoeien een beetje honing in uw thee of in een gerecht kan schenken. U kunt de honing lepel ook gebruiken voor stroop. Met een honinglepel kunt u beter doseren en heeft u geen last meer van plakkerige vingers of druipende theelepels. Een honinglepel is een handig keukenhulpje en een leuk cadeautje! Want een potje eigen honing met een een houten honinglepel, geeft toch leuk weg?

  Houten deegroller  Op zoek naar een houten deegroller? Voor het uitrollen van brooddeeg of pizzadeeg is een houten deegroller een onmisbare keukenhulp. In onze collectie van houten keukenhulpjes, treft u ook een houten deegroller.

  Maak een houten deegroller na gebruik meteen schoon door de resten deeg te verwijderen en vervolgens de deegroller na te wrijven met een vochtige theedoek. Dan blijft hij jarenlang mooi. Blijven er wel restjes plakkerig deeg aan de deegroller vastzitten? Laat de resten eerst goed drogen en daarna kunt u ze er gemakkelijk af halen. Een deegroller van hout en andere handige keukenhulpjes, bestelt u eenvoudig en snel bij Keukenemaille.nl

 • Houten planken

  Houten planken

  Over houten planken wordt wel eens gezegd dat ze onhygiënisch zouden zijn. Er kunnen gemakkelijk bacteriën achterblijven in het hout, wanneer het product niet goed wordt gereinigd of onderhouden.  

  Onderzoek van een Deens laboratorium wijst uit dat hout de groei van bacteriën juist remt. Houten snijplanken zouden naar aanleiding van de uitkomst uit dit onderzoek dus erg geschikt om in de keuken te gebruiken. In de professionele keuken zie je nu dat er een bepaalde kleurcode wordt gehanteerd wat betreft het gebruik van snijplanken. Zo is rood de kleur voor rauw vlees en de kleur groen is voor het snijden van groenten en fruit.

  De voordelen van een houten werkplank

  Houten snijplanken geven toch een authentiek gevoel. Hout straalt warmte uit. Een houten werkplank of snijplank is een accessoire, die zeker niet mag ontbreken in uw keuken. Aan het gebruik van houten planken zitten voldoende voordelen. Een aantal voordelen zetten we hier voor u uiteen:

  • hout kan vochtig worden

  • op een houten plank blijven keukenmessen scherp

  • hout is van nature een sterk product

  • hout is niet schadelijk voor de gezondheid

  • een houten plank kan gebruikt worden om hapjes op te serveren

  Keukenemaille.nl heeft een bijzondere houten plank. Deze houten plank is een heel handige werkplank met een opstaande rand. Zo blijft deze stevig liggen op het aanrecht. Eventueel vocht blijft op de plank liggen en dit vocht spoelt u gemakkelijk weer weg. Gebruik de plank als extra werkblad op de tafelblad. De afmetingen van de houten werkplank zijn 60 cm x 40 cm. Een extra grote plank en zo voor veel doeleinden inzetbaar.

  Een houten werkplank schoonmaken

  Een houten snijplank is dus prima te gebruiken voor al uw snijwerk. Het maakt niet uit of het nu vlees, vis, groente of brood is. Maak de plank na elk gebruik goed schoon en u heeft geen last van bacteriegroei. Wij adviseren om de plank vooral niet schoon te maken met afwasmiddel, want daardoor lost de olie of was op. Het is raadzaam om meerdere houten planken aan te schaffen, zo heeft u er altijd één voor allerlei snijwerkzaamheden.

  Hoe blijft een houten werkplank mooi?

  Voordat u de houten plank in gebruik gaat nemen, adviseren wij om de plank met olie in te wrijven. De eerste keer kunt u de plank insmeren met olijfolie. Laat de olijfolie vervolgens goed intrekken. Eventuele overtollige olie verwijdert u. Daarna adviseren we om de houten plank te behandelen lijnzaadolie, walnootolie of een bijenwas. Deze oliën zijn het meest geschikt voor het behandelen van een houten werkplank of snijplank.

  Door de plank af een toe eens van een laagje olie te voorzien wordt het hout beschermd tegen vocht en krijgt het intrekken van geur-, kleur en smaakstoffen geen kans. Voor het behandelen van de houten plank gebruikt u keukenpapier of een oud schoon doekje. Als u de houten plank regelmatig met zorg ‘opwarmt’ door de plank in te wrijven met een olie, behoudt de houten plank zijn functionaliteit en warme uitstraling.

 • Keukentextiel

  Keukentextiel: handdoeken, theedoeken en werkdoeken

  Het geblokte keukentextiel van vroeger is, komt u vast bekend voor. Deze handdoeken, theedoeken en werkdoeken maken de sfeer in de nostalgische keuken helemaal af. Is uw keuze ook gevallen op het ouderwetse geblokte keukendoeken uit grootmoeders tijd? Bij Keukenemaille shopt u een complete set bij elkaar. In onze collectie heeft u de keuze uit de volgende handdoeken, theedoeken en werkdoeken:

  • een rood wit geblokte handdoek

  • theedoek met een rood en wit blokpatroon

  • een blauw wit geblokte handdoek

  • theedoek met een blauw en wit blokpatroon

  • een zwart met wit geblokte handdoek
   theedoek met zwart en wit blokpatroon 

  • werkdoek met tekst

  • werkdoek met rode streep

  • werkdoek met een blauwe streep

  Een nostalgische keuken maakt u helemaal af met het Oudhollands geblokte keukentextiel. Het geblokte keukentextiel is weer helemaal terug en past in vrijwel iedere keuken sfeer. Of u nu een typische Oudhollandse keuken of een designkeuken heeft, keukentextiel met blokpatroon kan altijd. Daarnaast is dit keukentextiel een leuke blikvanger. En voor de schoonmaak hebben wij ook nog ouderwetse werkdoeken op voorraad. Schoonmaken wordt weer leuk met de nostalgische werkdoeken van Keukenemaille.

  Theedoeken in groot formaat

  Droog de vaat eens af met de gezellige geblokte theedoeken van vroeger. De geblokte keukendoeken, ook wel theedoeken genoemd, hebben wij voldoende op voorraad. Het is handig om een grote hoeveelheid van dezelfde keukendoeken in uw keukenkastje te hebben liggen. U grijpt zo nooit mis naar uw favoriete theedoek. En zo beleeft u ook elke dag weer dezelfde nostalgische sfeer in uw keuken. De geblokte theedoeken zijn verkrijgbaar in het grote formaat van 70 x 70 cm en de theedoeken zijn verkrijgbaar in rood met wit en blauw met wit.  

  Ook al is de vaatwasser niet meer weg te denken in de hedendaagse keuken, handdoeken en theedoeken blijven onmisbaar. Heeft u geen vaatwasser? Dan is het toch juist gezellig om na het eten met het gezin samen de afwas te doen? Even tijd voor elkaar en de dag doorspreken, terwijl jullie met elkaar aan het afdrogen zijn. Met mooi keukentextiel wordt afdrogen weer leuk!

  Geblokte handdoeken

  Naast de geblokte theedoeken hebben wij ook geblokte handdoeken. Ook de handdoeken hebben een grote maat. De handdoeken in onze webwinkel zijn 60 x 60 cm. Per stuk kosten ze €3,95. Shop voldoende handdoeken en u heeft altijd een compleet setje in de keuken hangen.  

  Werkdoeken

  Poetsen zoals grootmoeder dat vroeger deed. Met de ouderwetse werkdoeken beleeft u het schoonmaken van vroeger. De werkdoek is er in drie varianten met een rode of blauwe streep. Gaat u voor de werkdoek met tekst? Of voor een werkdoek met een fijne rode of blauwe streep? De afmetingen van de werkdoeken zijn 50 x 35 cm en het vierkante model van 45 x 45 cm. De werkdoeken zijn helemaal niet duur, dus bestel er gerust een aantal. Met genoeg schoonmaakdoeken, kunt u ten aller tijden heerlijk schoonmaken, poetsen afstoffen. Voor nog meer poetsplezier, vindt u bij ons ook de ouderwetse borstelwaren.

  Wasvoorschriften keukentextiel

  Voor het allereerste gebruik raden wij aan om uw nieuwe en nog ongebruikte keuken textiel apart te wassen. Doe handdoeken, theedoeken en werkdoeken met een klein beetje kleur wasmiddel en een scheutje azijn in de trommel en kies voor een katoenprogramma op 30 graden.

  Ligt al uw keukentextiel bij de was? Dan draait u toch een volle trommel met alleen maar geblokt keukentextiel? Na meerdere wasbeurten en droogbeurten, zal het keukentextiel niet meer krimpen. U kunt het dan gerust op 60 graden wassen. Wel zo hygiënisch! Wilt u de handdoeken, theedoeken en werkdoeken lekker laten drogen in de zon? Laat ze dan niet te lang buiten in de zon hangen. Hiermee voorkomt u dat de kleuren gaan verbleken.

 • Borstelwaren

  Dit wordt pas lekker schoonmaken met deze ouderwetse borstelwaren.

 • Keukengerei
per pagina
Toont 1 - 9 van de 39 items
Toont 1 - 9 van de 39 items