Mini Bogrács

Presenteer eten in een Mini Bogracs

Als u eten eens op een bijzondere manier wilt presenteren, probeer dan eens een Mini Bogrács. Een Bogrács is een geëmailleerde kookketel, afkomstig uit Hongarije. De Bogrács wordt ook wel een heksenpan of goulashketel genoemd.  De Mini Bogracs is de tafelmodel versie van de originele set Bogracs kookketel me...

Presenteer eten in een Mini Bogracs

Als u eten eens op een bijzondere manier wilt presenteren, probeer dan eens een Mini Bogrács. Een Bogrács is een geëmailleerde kookketel, afkomstig uit Hongarije. De Bogrács wordt ook wel een heksenpan of goulashketel genoemd.  De Mini Bogracs is de tafelmodel versie van de originele set Bogracs kookketel met een driepoot.

Bij Keukenemaille.nl kunt u kiezen uit een rode of een zwarte Mini Bogracs. Deze wordt thuis geleverd met tafelstandaard, zodat u de Mini Bogrács gezellig op tafel of bij een buffet neer kunt zetten. Onder het keteltje plaatst u een kaars en zo blijft het gerecht of het drankje lekker op temperatuur. Omdat de Mini Bogrács geheel uit geëmailleerd staal bestaat is deze eenvoudig te onderhouden en schoon te maken. Dus mocht de kookpan een beetje aangebrand zijn, dan vormt schoonmaken geen probleem.

Mogelijkheden van een Mini Bogrács

Van een Mini Bogrács heeft u veel gebruiksplezier, zowel binnen als buiten. De kleine kookketel van emaille kan het hele jaar door gebruikt worden. Hier een aantal gebruikstips op een rij:

  • warm houden van bijvoorbeeld satésaus bij een barbecue

  • doe er eens vruchtenbowl in of sangria (maar dan zonder gebruik van een kaars natuurlijk)

  • serveren van een soepje, zoals goulashsoep in de winter of en licht soepje in de zomer

  • gezelligheid in de winter: in de Mini Bogrács kunt u glühwein of chocomel warm houden

Oorsprong Bogrács

In een Bogrács ketel kookten de Hongaarse herders vroeger soepen en stoofpotten. De herders trokken met hun vee over de toendra. Onderweg werd er gehandeld in het vee. Van het zwakke vee werd soep gekookt. De Bogracs kookketel hing dan aan een driepoot boven het vuur. Met een Mini Bogrács waant u zich toch een beetje in het leven van de Hongaarse herder, ofwel het buiten koken.

Buiten koken

Het binnen leven verplaatst zich steeds meer naar buiten. Veel huishoudens hebben al een veranda of overkapping in de tuin, waar soms een complete buitenkeuken in staat. Koken met een Bogracs kookketel is een bijzondere variant op alle vormen van buitenkoken die al bestaan.Koken gebeurt in een emaille pan of op een grillrooster. De pan of het rooster hangt aan een driepoot. En de driepoot staat weer boven een open vuur. De Mini Bogrács hangt dan wel niet boven een groot vuur, maar het kaarsje houdt het gerecht warm. Zo kunt u zowel buiten als binnen van de mini kookketel genieten. Is dat niet bijzonder? Als u net zo enthousiast bent als wij zijn, kijk dan eens op weer www.tuinkoken.nl.voor meer emaille kookproducten.  

Mini Bogrács in twee kleuren

Bij Keukenemaille.nl kunt u een rode of zwarte Mini Bogrács bestellen. De rode Mini Bogrács heeft een inhoud van 0,75 liter en in de zwarte Mini Bogrács kan en halve liter, Beide tafelmodellen zijn op voorraad en u bestelt dit leuke emaille artikel al voor €9,95. We gaan de winter tegemoet, een periode waar de Mini Bogrács echt van pas komt tijdens al die gezellige eetmomenten met vrienden of familie.

Meer

Mini Bogrács  Er zijn 2 producten

Toont 1 - 2 van de 2 items
Toont 1 - 2 van de 2 items